Volwassenen: nieuws
verslag wedstrijd SWT en BZK 2015 PDF Afdrukken E-mail
Gebruikerswaardering: / 1
LaagsteHoogste 
Geschreven door Janssens Anja   
vrijdag, 21 augustus 2015 20:02

ZATERDAG 15,08          DOORTOCHT STW in De Ster te Sint Niklaas

 

Traditioneel op halfoogst trekken de doortochtzwemmers naar het recreatiedomein De Ster in Sint Niklaas.  Even traditioneel mogen we er telkens genieten van een hoogstaande wedstrijd met een ruim en kwalitatief deelnemersveld, want ook de organiserende club levert er  telkenjare een groot deel van zijn wedstrijdzwemmers en de Nederlanders zijn ook niet vies van een extra wedstrijd in Belgie als die halfoogst niet op een weekenddag valt. Dus dit jaar was het eerder beperkt qua deelname uit Nederland.

Enig minpunt aan deze wedstrijd : moeilijk voor de toeschouwers om de wedstrijd op de voet te volgen, want de zwemmers liggen iets te ver om alles van op de kant te volgen (zonder verrekijker).

We zien ze vertrekken en we zien ze aankomen, das alles. En verder ligt het langs de gespannen koord vol met zwemmers met een gele,rode,blauwe of groene badmuts.

Het gros van de LOR zwemmers mocht vandaag voor de middag aantreden, toen  het nog niet regende.  Deze keer wist Mikal de gouden  medaille met ruime voorsprong binnen te halen.  De concurrente van Best kwam deze keer een 20 tal seconden te laat.

Van de andere Lor zwemmers kwam enkel Emmanuelle nog dicht bij het podium door als 4e in haar kategorie aan te tikken. Ruben, Peter en Eric eindigden verdienstelijk in de buik van het peloton.

Na de middag kwam de regen het feestje nog verstoren en werd het dus minder prettig.  Iedereen kroop weg in zijn eigen tentje.  Onze ‘youngsters’ kwamen nu aan bod voor een 2km wedstrijd.  Zowel Inigo, Maarten als Marnix deden het voortreffelijk en beëindigden vlot hun wedstrijd, en scoorden dus wat puntjes voor hun klassement.

 

 

ZONDAG 16,08       DAMME- BRUGGE 5 km in de Damse Vaart

De omgeving hoeven we jullie hier niet te beschrijven, die kan als idyllisch beschouwd worden, maar toch zijn de gouden jaren van deze wedstrijd (weldra 100jaar oud) met 300 tot 400 deelnemers reeds enkele jaren achter ons.  Vandaag moesten we het doen met  een 70 tal Vrije slag zwemmers (dames+heren)  en een 25 tal Schoolslag zwemmers.  Onder de deelnemers 2 LOR  moedigen.  Tim zou 12e worden op de 3000m Schoolslag en Bart werd 36e op de 5000m Vrije slag in 1,41,59,

Zoals elk jaar zorgt de organiserende BZK ook dit jaar voor een verrassing voor de deelnemers. Zonder enige vorm van communicatie werd de start dit jaar aan de Noordkant van het kanaal gegeven in plaats van  aan de zuidkant zoals steeds het geval was, de laatste jaren. Gevolg heel wat officials en deelnemers stonden aan de verkeerde kant en moesten in allerijl nog proberen de overkant te bereiken (zonder in het water te komen).

Na deze officiële wedstrijden volgde nog een ‘jogging’ over 4 km met ca 300 deelnemers, met vooral heel wat triatleten.

 
Open water: Menen PDF Afdrukken E-mail
Gebruikerswaardering: / 2
LaagsteHoogste 
Geschreven door Verdickt Wouter   
vrijdag, 14 augustus 2015 00:37
ZATERDAG 08,08 DOORTOCHT MZK te MENEN Overladen met medailles keerden onze Lor zwemmers huiswaarts. Deze keer kwamen er iets minder deelnemers opdagen voor deze nog jonge wedstrijd in de oude Leiearm te Menen. Alles is er nochtans piccobello georganiseerd, maar het augustusprogramma voor onze open water zwemmers is loodzwaar, met bijna elk weekend 2 wedstrijden. Bart kwam traditioneel als eerste aan de bak voor 5000m Vrije slag. Na ruim 1h42 mocht hij nog even een spurtje trekken om een vervelende concurrent af te houden. Wat ook nog lukte. Dus nog niet helemaal dood… Emmanuelle kwam wat laat opdagen maar een bereidwillige kamprechter gaf toch groen licht om haar 1000m af te werken. Ze bedankte prompt met een bronzen medaille. De ‘youngsters’ mochten strijden over 2000m. Geen probleem voor onze Lor zwemmers, de conditie is immers optimaal. Maarten viste een bronzen plak uit het water en Ruben deed zelfs nog beter. Na een fel eindspurtje mocht hij de zilveren medaille om de nek hangen. Peter en Mathias volgden kort daarna op de plaatsen 4 en 5. Tenslotte zorgde Mikal voor de kers op de taart. Ook in een eindspurt met 2 kon ze nog net gouwgenote Karlien Manderveld (Best) afhouden en de zege opzak steken. Gouden punten voor het klassement.
 
Open Water: PDF Afdrukken E-mail
Gebruikerswaardering: / 2
LaagsteHoogste 
Geschreven door Verdickt Wouter   
woensdag, 12 augustus 2015 23:07

ZATERDAG 01,08     OPENWATER WEDSTRIJD VAN CHARLEROI

 

Het is telkenjare een lange reisweg naar les Lacs de l’Eau d’Heure in Froidechapelle., waar deze wedstrijd betwist wordt.  Maar telkens opnieuw moet ik toegeven dat het de verplaatsing werkelijk loont.  Zo’n mooie omgeving en als het zonnetje dan ook nog een beetje mee wil,kunnen we weer terugkijken op een mooie dag.

Ook voor deze wedstrijd waren ruim 210 deelnemers opgedaagd, wat de groeitendens van de laatste jaren in het open water alleen maar mee bevestigd.

Voor onze 8 LOR zwemmers (ééntje was te laat op de afspraak) lager er vandaag 3 medailles klaar.  De eerste bronzen medaille was voor Emmanuelle op de 1000m Vrije slag. Ze heeft er wel moeten voor knokken want de zwemster op de 4e plaats finishte op amper 6 seconden.  Daarna was er de bronzen plak voor Roel, die hiermee zeer tevreden was en prompt enkele extra wedstrijd inschreef.

Tenslotte kon Mikal nog een zilveren medaille halen op de 1000m Vrije slag, maar moest in  de Waalse Anne Sophie Lepomme haar meerdere erkennen.

Bart en Tim vervulden hun taak op de lange afstand in de voormiddag en mochten dus iets vroeger opstaan om tijdig aan de start te verschijnen. Ruben,Maarten en Mathias beëindigden hun wedstrijd zeer verdienstelijk.

 

09/08 Geel

Een sterk bezette wedstrijd met 240 deelnemers uit binnen- en buitenland (met o.a; Elise Mathijssen en Thomas Thijs) aan de start.  De omstandigheden zijn er ook steeds heel goed : helder ,mooi gezond water, een leuke zonnige zomerdag en de mogelijkheid om een lekkere frisse pint te drinken met wat versnaperingen.  Ook steeds aanwezig  met een standje : de Speedo sportshop uit Geel, met enkele soldenkoopjes.

Onze zwemmers deden het niet onaardig tussen al dat geweld,hoewel de medailleoogst minder groot was dan gisteren in Menen. Enkel Mikal en Inigo waren in staat om een zilveren plak te versieren op de 1000m Vrije slag.

Op de lange afstand begint Bart de lange tocht over 5km stillaan onder de knie te krijgen, maar het is toch telkens puffen om die laatste honderden meters er nog door te krijgen. Emmanuelle had vandaag wat meer tegenstand en moest tevreden zijn met een 5e plek.  Onze senior-B boys hadden het ook hard te verduren tussen al dat geweld. Roel voelt zich elke wedstrijd iets beter in zijn vel en finishte als 1e LOR-zwemmer op een verdienstelijke 6e plaats, daarna volgden Ruben(10e) en Peter als 11e.

Te vermelden ook was de eerste wedstrijd van Marnix.  Hij moet uiteraard nog wat leergeld betalen, maar finishte toch maar knap zijn eerste wedstrijd.

 
Open Water: 2 op 2 voor Mikal PDF Afdrukken E-mail
Gebruikerswaardering: / 5
LaagsteHoogste 
Geschreven door Verdickt Wouter   
maandag, 13 juli 2015 14:37

Zoals de traditie het de laatste jaren wil, zijn de openwater wedstrijden begin juli van start gegaan.

En we mogen stellen dat het al onmiddellijk een voltreffer was.  De weersomstandigheden, watertemperatuur en de organisaties waren telkens piccobello in orde.  Lorelei nam telkens met 7 zwemmers deel.

De eerste wedstrijd in Lokeren bracht naast de traditionele lange afstandswedstrijden in de voormiddag over 3000 en 5000m, in de namiddag nog wedstrijden over 1500m zowel in schoolslag als in vrije slag. Het weer was prachtig en het water zalig om in te vertoeven (en af te koelen).

Bart Clerbout nam als eerste de start voor Lorelei en werkte zijn 5000 m vlot af in 1,32.  Na de middag mochten de korte -afstanders in het mooie Zeilmeer duiken, voor een afkoeling over 1500m.

Iedereen bereikte zonder problemen netjes de aankomst, maar Mikal kon mits een flitsende eindspurt toch de overwinning behalen.  Een goede start dus.

Maar ook in Waasmunster waren de zwemomstandigheden nog ideaal (watertemperatuur 24,7°).  In de zeilclub op de Maere put zagen we een mooie groen wateroppervlak dat werkelijk uitnodigend was om er in te springen.

Opnieuw kwam Bart als eerste aan de beurt, maar deze keer verliep de wedstrijd iets moeizamer.  Tim daarentegen had niettegenstaande een trainingsachterstand toch vlug terug de juiste kadans gevonden om zijn 3000m schoolslag af te werken.  De tijd van Bart was wel sneller (1,27) maar in de open water wedstrijden zijn de km’s niet overal even lang….. De put in Waasmunster is gekend als ‘snel’ vanwege de ‘kortere km’s’.

Na de middag eindigde Eric midden in het peloton, terwijl Peter ei zo na een medaille greep.  Ruben deed het niet onaardig voor zijn eerste wedstrijd, terwijl Mathias nog niet aan het niveau van vorig jaar komt.  Er is nog wat werk aan de winkel.  Tenslotte kon Mikal beslag leggen op een zilveren plak, ze moest haar meerdere erkennen in Stefanie Vaernewijck.

Te vermelden eveneens zijn de 2 overwinningen van onze zwemschoolinstructrice Kathy Van Lindt.

Proficiat voor deze mooie start.  Nu is het even pauzeren tot in augustus en dan gaan we terug wekelijks aan de slag.

 

Voor de LOR redactie, Jan.

 
Open water zwemmers: Kampioenen PDF Afdrukken E-mail
Gebruikerswaardering: / 5
LaagsteHoogste 
Geschreven door Janssens Anja   
zondag, 04 januari 2015 20:59

De Vlaams-Brabantse Open Water-zwemmers haalden erg mooie resultaten: proficiat aan onze zwemmers!

 

· Belgische Kampioenen :

   - Vrije slag korte afstand dames Mikal Vinck (LOR)

 

· Verdere ereplaatsen :

 

    - Zilver

Emmanuelle Verhaegen (LOR)

Tim Stallaert (LOR)

    - Brons

Mathias Callbaut (LOR)

 


 

 
Kampioenenbal Open Water PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Janssens Anja   
zaterdag, 14 september 2013 10:46
Op zaterdag 26 oktober 2013 vindt de Kampioenenviering open water plaats in Londerzeel.
 
Place to be: Kantine voetbalclub KLSK, Brusselsestraat 149, 1840 Londerzeel. Vanaf 19u30.
 
Iedereen van harte welkom!
 

 
Kampioenen Open Water! PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Janssens Anja   
woensdag, 03 oktober 2012 15:20

Niet enkel onze jongere zwemmers doen het super in de competitie, ook bij de volwassenen zitten er kampioenen!

 

Volgende zwemmers werden Belgisch Kampioen in het open water:

 

Vercauteren Chris behaalde zilver op lange afstand senior D!

Van Hoeck Koen behaalde zilver op korte afstand senior D!

Vinck Mikal behaalde goud op korte afstand senior A!

 

Proficiat!!


 

 
Kampioenen Open Water PDF Afdrukken E-mail
Gebruikerswaardering: / 9
LaagsteHoogste 
Geschreven door Janssens Anja   
woensdag, 23 november 2011 11:42

Onze Open Water Kampioenen werden gelauwerd op het jaarlijks Open Water Bal:

Klik op de link voor de foto en verdere uitleg:

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=BLGRA_20111117_001


 
Openwater wedstrijd Brugge PDF Afdrukken E-mail
Gebruikerswaardering: / 7
LaagsteHoogste 
Geschreven door Janssens Anja   
zondag, 04 september 2011 19:27

De laatste wedstrijd bracht behoorlijk wat stress mee voor een aantal zwemmers en ook voor mij. Het was mooi weer en dat hebben we geweten! Het was een hel op de weg. Om 12u waren we amper in Aalst en we hadden twee zwemmers die om 13u moesten starten! Gelukkig is er de GSM.
Zo kon ik de wedstrijdorganisator en kamprechter verwittigen, want ook onze officieel zat achter het stuur.
Kris en Erik moesten zich in de auto omkleden (er zaten gelukkig geen dames in die auto) en we hebben ze uit de auto tot in het water geduwd. Net op tijd het water in!
Tim heeft eerst een kilometer of 3 moeten lopen om op tijd aan de start te geraken. Zijn zoon moest achter zijn papa aan lopen, gelukkig voor Tim heeft hij een hele sportieve zoon.
Katrien kwam van een begrafenis en was nog aan het eten richting kleedkamers.
Ondanks dit alles hebben onze volwassen zwemmers het goed gedaan. Lorelei heeft toch weer een aantal podiumplaatsen kunnen pakken.
Deelnemers:
1000m VS heren: Vercauteren Kris, Cools Eric, Van Buggenhout Davy, Van Hoeck Koen, Merckx Inigo
1000m SS herens: Stallaert Tim, Van Doorselaer Maarten, Moeyersons Jerico
1000m VS dames: Vinck Mikal, Leemans Heidi, De Smedt Katrien
Proficiat aan al de zwemmers!

Veerle

 
<< Start < Vorige 1 2 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 2

Onze sponsors

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
(c) 2001-2013 Zwemclub Lorelei Londerzeel, designed by JoJa