Zwemschool: nieuws
nieuwe start zwemschool PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Janssens Anja   
zondag, 04 oktober 2015 17:49

Op maandag 7 december is er een nieuwe start van de zwemschool.

 

Er zijn nog plaatsen vrij.

 

Inschrijven kan via het inschrijvingsformulier op deze website (zie zwemschool-inschrijven).


 

 
09/05/'15 Clubnamiddag en -kampioenschap. PDF Afdrukken E-mail
Gebruikerswaardering: / 5
LaagsteHoogste 
Geschreven door Verdickt Wouter   
maandag, 11 mei 2015 08:29

Verslag Lorelei clubnamiddag & clubkampioenschap

 

Zaterdag 9 mei 2015 ... Enkele Lorelei bestuursleden & medewerkers beginnen volle moed met het beleggen van de sandwiches ... er zullen er toch genoeg zijn? Een ander deel van de ploeg is intussen vlot bezig met het opzetten van de tent naast de parking van het zwembad ... tiens, waar is het dakzeil? Deze voorbereiding kaderde in de activiteit van de Lorelei clubnamiddag: de familie fietszoektocht. Zo’n 40-tal deelnemers verzamelden netjes op tijd, onder een zonnige maar soms toch ook dreigende hemel aan de tent (ah gevonden, het dakzeil), en vertrokken spoorslags voor een mooie 15km doorspekt van leuke vragen en een aantal praktische opdrachten. Alle deelnemers vertrokken, ja? Laten we de tent dan maar weer opbergen, want precies toch wat veel wind ... De uitslag van de fietzoektocht: (1) winnares Vermeulen Dorien met 126 punten (het maximum haalbare!); (2) Kennes Kylian met 117 punten en (3) Kennes Filip met 116 punten. Proficiat!

Na de fietszoektocht werd het zwembad klaargemaakt voor ons clubkampioenschap. De zwemmers begonnen met het traditionele inzwemmen, terwijl de zwemschoolkids het beste van hun kunnen gaven voor het reeds aanwezige en nog steeds aangroeiende publiek. De voorzitter was in een gulle bui en bood iedereen een ‘sandwichke’ aan (en niet voor de laatste keer die avond). Ondergetekende kreeg een chronometer in de handen geduwd, werd tot aankomstrechter (bedankt voor het vertrouwen, maar euh ... wat moet er dan juist gebeuren?) benoemd. Na de vergadering van de officials kon het eigenlijke clubkampioenschap beginnen.

 

We kregen mooie wedstrijden, die mekaar opvolgden in een strak tempo (nog nahijgend van de 100m wisselslag al startklaar staan voor de 50m rug om maar een voorbeeld te geven). Het trainerscorps had ook gezorgd voor een leuke samenstelling van de wedstrijden: races pinguins & haaien, wedstrijden met de mix van eendjes/recreanten met G3 zwemmers, G3 en G2 zwemmers die zich met elkaar konden meten, G2 die G1 kon uitdagen, en ook een aantal trainers die geen schrik hadden om nog ‘ns naast hun poulains in het water te liggen. Tenslotte zorgt ook de mix van jongens & meisjes in dezelfde wedstrijd voor het nodige extra pigment (welk geslacht is nu eigenlijk het sterke?). Het resultaat: er werd gevlamd (ondergetekende kon amper volgen met chrono) en heel wat persoonlijke records werden scherper gesteld. Maar er was ook tijd voor ontspanning, plezier, foto’s ... en sandwichkes. Kortom: een toffe clubsfeer. Tenslotte werden de gerealiseerde tijden vakkundig door het aanwezige IT team omgezet naar een score die toeliet om de finale ranking voor het clubkampioenschap op te maken. Proficiat aan de officiële winnaars ... maar op ons clubkampioenschap hebben we eigenlijk geen verliezers, alleen maar winnaars ;-)

 

Tot de volgende, Go Lorelei Go!

Voor de Lorelei redactie, Tom.

 

Uitslag.

Foto's. Indien je nog foto's hebt, die je wil delen: stuur gerust naar wouter @ lorelei . be

 
Clubkampioenschap 09/05 PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Jacobs Joeri   
vrijdag, 08 mei 2015 11:04

in bijlage de startlijst van het clubkampioenschap van zaterdagavond 09/05

 

 
Paco zwemfeest: Boom 26.04.2015 PDF Afdrukken E-mail
Gebruikerswaardering: / 2
LaagsteHoogste 
Geschreven door Verdickt Wouter   
dinsdag, 28 april 2015 08:52

Met een horde kleine talentjes verzamelden we voor de gelegenheid op de parking van het zwembad. Frisse ochtendkopjes en gezellige ouders: lijkt ons een leuk vooruitzicht naar later?

Iets minder stipt dan we gewoon zijn, trokken we richting Boom. Daar begon de eerste uitdaging al: Parking vinden met deze grote kolonne wagens in een straat waar het opendeurdag van de plaatselijke school was. Wanneer iedereen uiteindelijk in het zwembad geraakt was, konden we aan het inzwemmen beginnen. Voor de haaien en de pinguins was dit een totaal nieuw concept (waar Sam ze super in begeleidde), voor de eendjes gedisciplineerde routine ( ;) ).

Zodra alle zwemmertjes opgewarmd waren, kon het zwemfeest beginnen. Lore en Sam stonden langs de banen om de stijlen en werkpuntjes goed in het oog te houden, Wouter mocht voor een keer terug official spelen. Gelukkig was onze ervaren (doch jonge :p ) Annick erbij, want anders hadden we deze keer handen te  weinig.(Merci!) Annick zorgde ervoor dat de zwemmertjes één voor één aan de juiste baan, op het juiste moment stonden.

Eerst kwamen alle rugslagnummers (25-50-100), daarna schoolslag en tenslotte de crawlnummers aan bod.

Voor de haaien kwamen Aytor, Thomas, Flavie en Sander hun talenten tentoon spreiden, voor de pinguins waren dat Free, Lente en Gitta. De eendjes tekenden present met Naomie, Sophie, Febe, Anke D, Abigail en Torn.

Op het einde was er nog een leuk aflossingsspel waarbij 5 zwemmers en een begeleider zo snel mogelijk een aantal zwemobjecten naar de overkant moesten brengen en uiteraard terugzwemmen. Onze zwemschoolploeg werd 11e, de eendjes gingen met de eerste plek lopen. Proficiat!

 

We blijven werken zodat de zwemschoolploeg de eendjes kan opvolgen.

 

In naam van de LOR-redactie.

Wouter

 

De uitslag kan je hier vinden.

Meer info over de LOR-redactie: tom @lorelei .be

 
clubkampioenschap 24/05: uitslag PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Jacobs Joeri   
zaterdag, 24 mei 2014 09:20

alt

 

Foto's van het clubkampioenschap vind je hier.

 

Als je zelf nog foto's hebt die je wil delen met andere ouders, mail ze gerust naar wouter {at} lorelei . be

 
Brug- en feestdagen PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Janssens Anja   
maandag, 28 april 2014 18:18

Op vrijdag 2 mei is er WEL zwemschool.

Op vrijdag 30 mei (Hemelvaart) is er geen zwemschool.

Op maandag 9 juni (Pinkstermaandag) is er WEL zwemschool.


 

 
Eetfestijn PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Jacobs Joeri   
donderdag, 10 april 2014 22:13

en de winnaar van de bierkorf na afloop van ons eetfestijn was: Conny Moons!

Conny Moons (r) krijgt de korf overhandigd door voorzitter Gert Verdickt, in de gebouwen van Kantoff Design Shop in de Stationsstraat in Londerzeel.

 

 
Tijdelijke sluiting zwembad PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Janssens Anja   
maandag, 16 december 2013 19:28

 

Op maandag 10 februari 2014 starten de nieuwe leden in de zwemschool.

Enkel op uitnodiging!


 
Sintfeest 2013 PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Verdickt Wouter   
zondag, 08 december 2013 12:13

Het Sinterklaasfeest was ook dit jaar weer een schot in de roos.

Voor de allerkleinsten was er een toffe competitiespel in het kleine bad en voor de groteren was er een heuse wedstrijd op het springkasteel.

Ook de snoepjes en pakjes van onze Goedheilige Vriend en zijn kameraden vielen in de smaak.

 

Hier kan u de foto's vinden.

 

Tot volgend jaar, Sint!

{jcomments on}

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 Volgende > Einde >>

Pagina 2 van 4

Onze sponsors

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
(c) 2001-2013 Zwemclub Lorelei Londerzeel, designed by JoJa