09/05/'15 Clubnamiddag en -kampioenschap. PDF Afdrukken E-mail
Gebruikerswaardering: / 5
LaagsteHoogste 
Geschreven door Verdickt Wouter   
maandag, 11 mei 2015 08:29

Verslag Lorelei clubnamiddag & clubkampioenschap

 

Zaterdag 9 mei 2015 ... Enkele Lorelei bestuursleden & medewerkers beginnen volle moed met het beleggen van de sandwiches ... er zullen er toch genoeg zijn? Een ander deel van de ploeg is intussen vlot bezig met het opzetten van de tent naast de parking van het zwembad ... tiens, waar is het dakzeil? Deze voorbereiding kaderde in de activiteit van de Lorelei clubnamiddag: de familie fietszoektocht. Zo’n 40-tal deelnemers verzamelden netjes op tijd, onder een zonnige maar soms toch ook dreigende hemel aan de tent (ah gevonden, het dakzeil), en vertrokken spoorslags voor een mooie 15km doorspekt van leuke vragen en een aantal praktische opdrachten. Alle deelnemers vertrokken, ja? Laten we de tent dan maar weer opbergen, want precies toch wat veel wind ... De uitslag van de fietzoektocht: (1) winnares Vermeulen Dorien met 126 punten (het maximum haalbare!); (2) Kennes Kylian met 117 punten en (3) Kennes Filip met 116 punten. Proficiat!

Na de fietszoektocht werd het zwembad klaargemaakt voor ons clubkampioenschap. De zwemmers begonnen met het traditionele inzwemmen, terwijl de zwemschoolkids het beste van hun kunnen gaven voor het reeds aanwezige en nog steeds aangroeiende publiek. De voorzitter was in een gulle bui en bood iedereen een ‘sandwichke’ aan (en niet voor de laatste keer die avond). Ondergetekende kreeg een chronometer in de handen geduwd, werd tot aankomstrechter (bedankt voor het vertrouwen, maar euh ... wat moet er dan juist gebeuren?) benoemd. Na de vergadering van de officials kon het eigenlijke clubkampioenschap beginnen.

 

We kregen mooie wedstrijden, die mekaar opvolgden in een strak tempo (nog nahijgend van de 100m wisselslag al startklaar staan voor de 50m rug om maar een voorbeeld te geven). Het trainerscorps had ook gezorgd voor een leuke samenstelling van de wedstrijden: races pinguins & haaien, wedstrijden met de mix van eendjes/recreanten met G3 zwemmers, G3 en G2 zwemmers die zich met elkaar konden meten, G2 die G1 kon uitdagen, en ook een aantal trainers die geen schrik hadden om nog ‘ns naast hun poulains in het water te liggen. Tenslotte zorgt ook de mix van jongens & meisjes in dezelfde wedstrijd voor het nodige extra pigment (welk geslacht is nu eigenlijk het sterke?). Het resultaat: er werd gevlamd (ondergetekende kon amper volgen met chrono) en heel wat persoonlijke records werden scherper gesteld. Maar er was ook tijd voor ontspanning, plezier, foto’s ... en sandwichkes. Kortom: een toffe clubsfeer. Tenslotte werden de gerealiseerde tijden vakkundig door het aanwezige IT team omgezet naar een score die toeliet om de finale ranking voor het clubkampioenschap op te maken. Proficiat aan de officiële winnaars ... maar op ons clubkampioenschap hebben we eigenlijk geen verliezers, alleen maar winnaars ;-)

 

Tot de volgende, Go Lorelei Go!

Voor de Lorelei redactie, Tom.

 

Uitslag.

Foto's. Indien je nog foto's hebt, die je wil delen: stuur gerust naar wouter @ lorelei . be

 

Onze sponsors

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
(c) 2001-2013 Zwemclub Lorelei Londerzeel, designed by JoJa